Ambassade en Consulaten van België in Zuid-Afrika
Home Consulaire diensten Identiteitskaart

Identiteitskaart

GELIEVE AANDACHTIG TE LEZEN

1. U vult het aanvraagformulier bij voorkeur in op uw computer, drukt het af, en vervolledigt het met uw foto en handtekening (in het ZWART).

2. Indien het formulier niet ondertekend is binnen het vakje, zal de aanvraag geweigerd worden.

3. Gelieve een pasfoto bij te voegen die voldoet aan de normen.

4.1. Indien u bent ingeschreven bij het Consulaat-generaal in Pretoria: aanvragen kunnen per post of koerier opgestuurd worden, of worden binnengebracht op het kantoor op afspraak. U kan een afspraak vastleggen via volgende link: https://appointment.diplomatie.be/Home/Index/2e6f1164-1203-4007-b954-b5e91ed52373/nl-BE 

4.2. Indien u bent ingeschreven bij het Consulaat-generaal in Kaapstad: maak een afspraak via https://booknow.appointment-plus.com/7mqcxb38/  . Breng uw aanvraagformulier + betalingsbewijs + foto’s binnen tussen 09:00 en 13:00, maandag tot vrijdag. Of verzend de aanvraag in een A4 of A5 envelop naar CONSULATE GENERAL OF BELGIUM, PO BOX 2717, 8000 CAPE TOWN.

5. Aanvraag mogelijk vanaf de leeftijd van 11 jaar en 9 maanden. Voor jongere kinderen kan een Kids-ID aangevraagd worden. Beide ouders moeten het aanvraagformulier voor een Kids-ID ondertekenen.

6. U hoeft het betalingsbewijs niet te e-mailen/faxen, maar dient dit af te drukken en bij uw aanvraag te voegen. Aanvraagformulieren voor de identiteitskaart zijn nodig, gelieve te downloaden via volgende link:

Aanvraag elektronische identiteitskaart - NL  
Demande de carte d'identité électronique - FR  
Antragsformular - DE

Aanvraag Kids-ID

7. De identiteitskaart kan vanaf nu ook geactiveerd worden op het Consulaat-generaal. Een elektronische identiteitskaart met certificaten (elektronische functies) laat toe om zich via internet op een beveiligde wijze te identificeren en toestemming te geven (digitale handtekening). Wil ik mijn eID gebruiken om me op het internet te identificeren, dan moet ik persoonlijk, met mijn eID en pukcode naar mijn of een andere consulaire beroepspost of een gemeente in België gaan, rekening houdend met openingsuren en/of afspraaksysteem. Gelieve hiervoor een afspraak te maken.

8. Voor meer informatie, bezoek deze website. Meer informatie over de kids-ID kunt u hier raadplegen.

AANVRAGEN ZULLEN NIET INGENOMEN WORDEN ZONDER BETALINGSBEWIJS – BETALING ENKEL VIA OVERSCHRIJVING

OPMERKING: BIJ HET CONSULAAT-GENERAAL TE PRETORIA HEEFT U OOK DE MOGELIJKHEID OM MET DE KAART TE BETALEN OP DE DAG VAN UW AFSPRAAK

Prijslijst + bankgegevens

Let op. Als Belg bent u altijd verantwoordelijk om uw eigen identiteitsdocumenten te beheren. Hou daarom zelf de vervaldatum in het oog.