Ambassade en Consulaten van België in Zuid-Afrika

Paspoort

GELIEVE AANDACHTIG TE LEZEN

1. Een gewoon Belgisch paspoort kan enkel worden afgeleverd indien u bent ingeschreven op het Belgisch Consulaat in Johannesburg/Kaapstad, of bij een andere Belgische vertegenwoordiging in het buitenland. Iedereen, inclusief kinderen vanaf 6 jaar, die een Belgisch paspoort wenst aan te vragen moet PERSOONLIJK langskomen op het Consulaat.

2. Biometrische foto (vanaf 6 jaar), digitale vingerafdrukken (vanaf 12 jaar) en handtekening zullen worden afgenomen van elke paspoortaanvrager. Dit kan ENKEL gebeuren op het Belgisch Consulaat in Johannesburg en Kaapstad.

3. Gelieve het correcte ingevulde paspoortaanvraagformulier mee te brengen:

Paspoort – volwassene en kinderen vanaf 6 jaar  
Nederlands  
Frans  
Duits

Paspoort – kinderen jonger dan 6 
Nederlands  
Frans  
Duits

4.1. Aanvragen bij het Consulaat in Johannesburg zijn enkel mogelijk in de namiddag tussen 13:30 en 15:30, maandag tot vrijdag, enkel op afspraak. Gelieve een afspraak  (1 per aanvrager) te verzoeken via e-mail naar johannesburg@diplobel.fed.be

4.2. Aanvragen bij het Consulaat in Kaapstad zijn enkel mogelijk tussen 09:00 en 13:00, maandag tot vrijdag, enkel op afspraak. Gelieve een afspraak  (1 per aanvrager) te maken via volgende link: : https://booknow.appointment-plus.com/7mqcxb38/

5. Gelieve 1 paspoortfoto in kleur mee te brengen in geval van technische problemen.

6. Paspoortaanvragen kunnen niet ingenomen worden zonder betalingsbewijs. U hoeft het betalingsbewijs niet te e-mailen/faxen, maar dient dit af te drukken en mee te brengen naar uw afspraak.

7. Voor kinderen jonger dan 18 moet het paspoortaanvraagformulier ondertekend zijn door BEIDE ouders.

8. Gelieve uw huidige paspoort mee te brengen.

PASPOORTAANVRAGEN ZULLEN NIET INGENOMEN WORDEN ZONDER BETALINGSBEWIJS

BETALING ENKEL VIA OVERSCHRIJVING

Prijslijst + bankgegevens

Let op. Als Belg bent u altijd verantwoordelijk om uw eigen reisdocumenten te beheren. Hou daarom zelf de vervaldatum in het oog.