Paspoort

Op deze pagina vindt u alle informatie over het Belgisch paspoort.

  1. Laatst bijgewerkt op

GELIEVE AANDACHTIG TE LEZEN


1. Een gewoon Belgisch paspoort kan enkel worden afgeleverd indien u bent ingeschreven op het Belgisch Consulaat-generaal in Pretoria of Kaapstad, of bij een andere Belgische vertegenwoordiging in het buitenland. Iedereen, inclusief kinderen vanaf 6 jaar, die een Belgisch paspoort wenst aan te vragen moet PERSOONLIJK langskomen op het Consulaat-generaal.

2. Biometrische foto (vanaf 6 jaar), digitale vingerafdrukken (vanaf 12 jaar) en handtekening zullen worden afgenomen van elke paspoortaanvrager. Dit kan ENKEL gebeuren op het Consulaat-generaal in Pretoria of Kaapstad.

3. Gelieve het correcte ingevulde paspoortaanvraagformulier mee te brengen:

Paspoort – volwassene en kinderen vanaf 6 jaar

Paspoort – kinderen jonger dan 6 

4.1. Aanvragen bij het Consulaat-generaal in Pretoria zijn enkel mogelijk in de namiddag tussen 13:30 en 15:30, maandag tot vrijdag, enkel op afspraak. Gelieve een afspraak (1 per aanvrager) te maken.

4.2. Aanvragen bij het Consulaat-generaal in Kaapstad zijn enkel mogelijk tussen 09:00 en 13:00, maandag tot vrijdag, enkel op afspraak. Gelieve een afspraak (1 per aanvrager) te maken.

5. Gelieve 1 paspoortfoto in kleur mee te brengen in geval van technische problemen.

6. Paspoortaanvragen kunnen niet ingenomen worden zonder betalingsbewijs. U hoeft het betalingsbewijs niet te e-mailen/faxen, maar dient dit af te drukken en mee te brengen naar uw afspraak.

7. Voor kinderen jonger dan 18 moet het paspoortaanvraagformulier ondertekend zijn door BEIDE ouders. Voeg een kopie toe van de paspoorten/identiteitsdocumenten van beide ouders. 

8. Gelieve uw huidige paspoort mee te brengen. Indien u een aanvraag indient voor uw (of uw kind zijn/haar) eerste paspoort, breng dan de geboorteakte mee.


PASPOORTAANVRAGEN ZULLEN NIET INGENOMEN WORDEN ZONDER BETALINGSBEWIJS.

BETALING ENKEL VIA OVERSCHRIJVING.

OPMERKING: BIJ HET CONSULAAT-GENERAAL IN PRETORIA HEEFT U OOK DE MOGELIJKHEID OM MET DE KAART TE BETALEN OP DE DAG VAN UW AFSPRAAK.

Prijslijst + bankgegevens

Let op. Als Belg bent u altijd verantwoordelijk om uw eigen reisdocumenten te beheren. Hou daarom zelf de vervaldatum in het oog.